Over Oren

Schrijver maakte op 7-jarige leeftijd zijn debuut. Bij het Nationale Toneel in Den Haag speelde hij de rol van Eumulus in Alkestis, een van de verschijningen in Macbeth en later de jonge Alex in Kleine Zielen. Na 10 jaar jeugdtheaterschool Rabarber en zijn VWO diploma op zak, reisde hij naar New York, waar hij een theateropleiding volgde aan The American Academy of Dramatic Arts.

Nadat hij was teruggekeerd in Nederland, was Schrijver te zien in diverse toneelstukken en musicals, zoals Les Misérables, Saturday Night Fever, Hair, Mamma Mia! (waarin hij de rol van Sky speelde). Voor zijn rol in Home werd hij in 2003 genomineerd voor de John Kraaijkamp Musical Award voor aanstormend talent.

Op televisie was schrijver te zien in diverse series, waaronder Lotte, Russen, Hartslag, Spangen, Het Glazen Huis en de jongerenserie AlexFM. In 2006 en 2007 presenteerde Schrijver het kookprogramma Patat, Pom of Pasta? en naast Evert Santegoeds het programma Entertainment Live, terwijl hij daarnaast ook deel uitmaakte van de zanggroep All-Music. In 2009 speelde hij een van de hoofdrollen (Mosje) in de muzikale VARA-comedy Gebak van Krul, samen met onder andere Céline Purcell. Hij kent Purcell al vanaf het moment dat ze samen in Mamma Mia! speelden.

In 2010 zette hij het agentschap Performer Agency op: een managementbureau dat acteurs vertegenwoordigt en begeleidt in hun professionele carrière. Daarnaast speelde hij als eerste de rol van Anton Rover in de musical Soldaat van Oranje.

Als radiopresentator was Schrijver in 2011 en 2012 elke vrijdag te horen bij BNR Nieuwsradio, waarbij hij gasten uit de amusementswereld uitnodigde.

Verder leidde hij een onderneming in digitale bladen, waarvan Performer Magazine er één was.

2 jaar lang was Schrijver de vervanger van Albert Verlinde bij RTL Boulevard.

Oren is getrouwd met Céline Purcell en ze hebben samen een dochtertje.

 

 

Date

7 oktober 2013

Category

Business